Kursustilmelding

2023 SOP workshop: Erfaringsudveksling om SOP

Om lidt skal 3.g’erne i gang med processen, der leder op til SOP, som kulminerer med, at vi alle skal omdanne elevernes problemformuleringer til gode opgaveformuleringer. Derfor afholder vi en SOP workshop for HTX-undervisere, hvor vi biotek-undervisere sammen, kan sparre og udveksle erfaringer om det at skrive opgaveformuleringer i bioteknologi. Uanset, om du er helt ny biotek-underviser, eller om du har mange års erfaring, så er det altid konstruktivt at få vendt sine tanker med en fagkollega.

Fokuspunkterne er:

  • Den gode opgaveformulering - gode problemstillinger

  • Gode eksempler på fagligt samspil

  • Empiri

Tid og dato:       Torsdag d. 12. oktober kl.15.30-17

Sted:                   Virtuelt. Link følger efter tilmelding

Foreløbigt program:

15:30-15:45 Oplæg om SOP og empiri i SOP.

15:45-16:45 Gruppearbejde og diskussion af den gode problemstilling/opgaveformulering og gode eksempler på velfungerende fagligt samspil. Du kan medbringe egne opgaveformuleringer hvis du har mulighed for det. Der vil også være eksempler på opgaveformuleringer, som kan danne udgangspunkt for gruppearbejdet. Grupperne tager selv en kaffepause undervejs. 

16:45-17:00 Fælles opsamling

BiD skaber rammen, og alle jer deltagere skaber indholdet 

Link til tilmelding:   https://forms.gle/kDcR5iUrtVJjkL63A   Tilmeldingsfrist: mandag d. 9/10. 

 

Inspirationsdag for biotekundervisere

Har du lyst til at få ny  inspiration til din undervisning i bioteknologi så deltag i BIDs inspirationsdag for biotekundervisere torsdag den 9/11, hvor vi  besøger både Biotech Academy, LIFE fonden og Novozymes.

Dagen begynder med et besøg hos Biotech Academy, DTU bioengineering:

”Vi i Biotech Academy's glæder os til at byde jer velkommen til et spændende oplæg om fremtidigt undervisningsmateriale, hvor forskning møder undervisning.

Få indblik i forsøg med nedbrydning af plastik ved hjælp af enzymer, genmodificering ved hjælp af CRISPR/dCas systemet, samt vores nye forløb omhandlende gift og modgift. Derudover får I mulighed for at deltage i en hands-on session, hvor I kan arbejde aktivt med Biotech Academy's materiale. Vi ser frem til at møde jer og dele vores passion for bioteknologi!"

Vi går derefter over og besøger LIFE fonden, der er Novo Nordisk Fondens nye store undervisning initiativ:

”LIFE fonden glæder os til at invitere jer ind på vores nye campus og vise jer hvordan vi arbejder med at motivere unge mennesker til at interesse sig for naturvidenskab. I vil få  indblik i hvordan vi udvikler undersøgelsesbaseret undervisning til ungdomsuddannelserne og blive introduceret til de to nyudviklede kit forløb til de gymnasiale ungdomsuddannelser, Fight The Bite og Extractors. Der bliver mulighed for at afprøve nogle af de undersøgelsesbaserede aktiviteter som eleverne arbejder med i forløbene og blive introduceret til den digitale læringsplatform MY:LIFE. Vi glæder os til at møde jer og vise hvad LIFE fonden har at tilbyde til bioteknologi undervisning i gymnasierne.”

Dagen afsluttes med et besøg i Novozymes nye research afdeling i Lyngby.

”Få hjælp til at få virkeligheden ind i din undervisning. I Novozymes glæder vi os til at vise hvordan vi arbejder med optimering af de bageenzymer som bruges i fødevareindustrien. Hvad gør de forskellige enzymer, hvilke udfordringer er der ved at finde optimale enzymer og hvad har bageenzymer med bæredygtighed at gøre?”

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til en inspirerende dag, hvor du bliver bedre klædt på til at undervise i bioteknologi.

Program for dagen:

Tidspunkt

 

9:00

Mødetidspunkt DTU hovedbygning

9:15-11:30

Oplæg om nye tilbud fra Biotech Academy og hands on afprøvning af aktiviteter.

11.45-12.30

Frokost i LIFE fonden

12.30-14

Præsentation af LIFEs nye forløb Fight The Bite og Extractors.

14.15-15.30

Besøg på Novozymes med oplæg om enzymoptimering til fødevareindustrien.

 

Du kan tilmelde dig til inspirationsdagen via dette link: https://forms.gle/3z79CcRf6itwGUxF9

Prisen for medlemmer af BID er 750 kr, ikke medlemmer 1250. Der er et max. deltagerantal på 28.