Biotech Academy camp 2021

Biotech Academy camp for dine elever i uge 42?

​​Biotech Academy camp er en årligt tilbagevende camp, der siden 2008 har haft til formål at præsentere naturvidenskaben og bioteknologien som en spændende og mulighedsrig karrierevej for danske gymnasieelever. Campen retter sig mod landets mest motiverede biologi- og bioteknologi-interesserede gymnasieelever, hvoraf 24 elever udvælges. Campen inkluderer intensiv bioteknologisk undervisning - både teoretisk og eksperimentel i højteknologiske laboratorier på DTU. Campen er en unik mulighed for inspiration, fordybelse og udvidelse af elevernes netværk på tværs af Danmark. Biotech Academy mener, at unge, som tidligt får stimuleret deres bioteknologiske interesse, kan få et vigtigt forspring i deres akademiske karriere, hvilket kan skabe yderligere plads til kreativitet og innovation.

Biotech Academy er en nonprofit studenterorganisation bestående af ambitiøse studerende fra DTU og KU. Campen er for eleverne fuldstændig gratis, da Biotech Academy sørger for fuld forplejning og transport både til og fra campen for de individuelle deltagere, samt fælles transport af gruppen til diverse virksomheder, hvilket sikrer, at denne talentudviklingsmulighed er tilgængelig for alle, uanset økonomisk situation.

BA camp 2021 vil anvende bioteknologi og bioinformatik til undersøgelse af mikrobiomet. Mikrobiomet defineres som et økologisk samfund af mikroorganismer og findes bl.a. i tarm, mund og planters overflader. Tarmmikrobiomet har vist stort potentiale i sygdomsbekæmpelse og -forståelse fx i sammenhæng med diabetes, mens planters mikrobiom beskytter planten mod dyr, svampe og sygdomme. Deltagerne får mulighed for at analysere komplekse, men hverdagskendte, mikrobiomer ved hjælp af højteknologiske sekventeringsmetoder. Hertil får eleverne også mulighed for at lære om almen biodiversitet i relation hertil. Deltagerne vil derudover gennemgå et teoretisk forløb, der skal forklare, hvordan bioteknologi og mikrobiomet kan blive brugt til at løse komplekse problemer og hvilke etiske- og teknologiske udfordringer, der er herved. Alt dette vil også blive vist i praksis gennem illustrerende øvelser i laboratoriet.

Man kan overveje at bruge 5 min i undervisningen til at vise eleverne forløbet herfra:

OBS: tilmelding er åben og lukker d. 17/9.  Se fotos fra tidligere camps nedenfor:

https://www.biotechacademy.dk/camp/camp2021/